Anette Trettebergstuen spurte statsråden om en tidsplan for trasèvalg gjennom Hamar. Men det fikk hun ikke svar på. Han viser til Åkersvika i 2020 og Lillehammer i 2034, og hva jernbanedirektør Elisabeth Enger opererte med på møte i Hamar kommune 16. oktober. Han kommenterte ikke regjeringssjefen og statsrådkolleger som faktisk lovet avklaring før jul om valg av trasè, på sin valgkamprunde med spredning av valgflesk. Det må vel legges til at disse tre ikke nevnte årstall.

Han avslutter svaret med at han mener det er viktig å ha respekt for faglige anbefalinger fra BaneNOR og kompleksiteten i saken. I klartekst betyr dette at store områder både øst og vest er båndlagt i flere år og at enden på saken blir trasè vest, som sannsynligvis er best.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.