Jeg melder meg med dette som et stolt medlem av hylekoret til Sylvi Listhaug. Statsråden har lyktes i å spille på fremmedfrykt, norsk patriotisme og konfliktfylt retorikk.

Hun har PR-erfaring fra First House, og har nytt godt av dette. Mange sitter igjen med inntrykk av at hun personlig har begrenset asylanttilstrømmingen til Norge. Det er ikke riktig. Det hun har gjort, er å drive profesjonell markedsføring av seg selv.

Det var et nokså samlet politisk landskap som var bekymret for situasjonen og inngikk et asylforlik. Jeg er ikke i tvil om at statsråden følger opp dette og vel så det. Feilen er bare at vi nå mister fullstendig fokus. Vi er i ferd med å forsterke skillelinjene i samfunnet vårt, mellom «dem» og «oss». Det er enighet om et forlik i asylpolitikken. Det er ikke lenger om å gjøre å være tøffest i trynet, og skryte av at barn sendes ut – og konsekvent feilinformere om «ankerbarn» og hvem som kommer til landet. Det er uansvarlig av en statsråd som også har ansvar for integrering å føre en slik retorikk.

Vi må tvinge oss til å se forbi Sylvi Listhaug, og nå vende fokuset mot å hva vi kan gjøre for å inkludere flyktningene som skal bo hos oss, og være med på å utgjøre morgendagens Norge.

Stortingskandidat Hedmark Venstre

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.