Nei til EU har fått mange nye medlemmer etter at debatten om tilknytning til EUs energibyrå Acer tok av etter jul. Folket sier nei til å avgi mer suverenitet til EU.

Kampen mot Acer er årsaken til at Nei til EU har fått så mange nye medlemmer. 551 nye medlemmer på litt over to måneder er mange ganger flere enn vanlig. Nei til EU har fått også 7.000 nye følgere på Facebook, og over fire hundre tusen har sett filmen «EUs energiunion og kampen om kraften», som Nei til EU har fått laget.

I Hedmark Nei til EU har vi fått 35 nye medlemmer til nå i 2018.

22. mars skal Stortinget behandle spørsmålet om Norge skal avgi suverenitet til EUs energibyrå Acer. Den store interessen for saken viser at det norske folket er lei av at et flertall på Stortinget gir EU stadig mer makt i Norge.

Nei til EU har fire hovedargumenter mot Acer: Norsk tilknytning medfører avståelse av suverenitet, strømprisene vil øke, industrien vil bli skadelidende, og miljøet rammes av økt effektkjøring. Men en klar førsteprioritet for organisasjonen er det første argumentet: Nasjonens suverenitet er en kjernesak for Nei til EU.

Dette viser seg igjen i den store motstanden mot Acer. Folket sier nei til å avgi nasjonal suverenitet til EU ved at vi knytter oss til EUs energiunion. Det er uhørt at vi skal avgi suverenitet til noe vi ikke er medlem av, og som flertallet av det norske folk ikke ønsker.

leder i Hedmark NEI til EU

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.