Hjelper det skadde sauer på Hadeland og Toten at vi synes synd på dem? Hjelper det bøndene at det valfarter statssekretærer, statsråder og statsminister for å fortelle at de føler med tapene?

275 dyr er konstatert drept eller skadd av ulv i nevnte område fra 30. mai og i to måneder framover. Dette er «Beretningen om et varslet mord» (boktittel av Gabriel Garcia Marquez) fordi mange har skjønt at dette kunne skje og varslet.

Ansvaret for en rovdyrforvaltning ute av kontroll ligger hos statsminister Erna Solberg og nå bør hun vise handlekraft i stedet for medfølelse. Rovdyr er ikke en uhelbredelig sjukdom og medisin finnes.

Sauebonde i Ringsaker

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.