Onsdag la regjeringen frem et statsbudsjett som viser vei ut av det økonomiske uføret Norge er inne i. Så skulle vi vel tro at det i hvert fall var tilløp til positive reaksjoner. Men langt i fra.

«Statsbudsjettet er misnøyens nasjonaldag; de sure oppstøts holmenkolldag» skriver Halvor Hegtun i Aftenposten. Vanligvis er slagordet at vi skal snakke landet vårt OPP, men maken til nedsnakk som det Slagsvold Vedum og hans likesinnede bedriver skal man lete lenge etter.

Den nye ordføreren i Tynset, for eksempel, ikke bare fryktet, men VET MED SIKKERHET, at de nye arbeidsplassene vil forsvinne ved første og beste korsvei. (Østnytt 8.10.)

I virkelighetens verden gir Statsbudsjettet viktige signaler for et Norge i vekst. Vi kan hverken leve av oljefondet eller Staten alene i fremtiden. Derfor er det helt nødvendig å gi incitamenter til det levende næringslivet.

Jeg vil særlig fremheve senkingen av selskapsskatten og er villig til å sette hodet i pant på at også Arbeiderpartiet, sammen med KrF og V, vil støtte Regjeringen på dette. Hva neipartiene SP og SV gjør er egentlig ganske uinteressant. Også ytterligere redusering av formueskatten er et viktig bidrag for å sikre norsk eierskap til bedriftene våre.

Kanskje det viktigste tiltaket, ikke minst i Hedmark, både på kort og lengre sikt er at Regjeringen fortsetter yrkesfagløftet. 2.500 kroner i tilskudd til lærlinger er et langt skritt i retning.

Det bør også glede, selv de mest surmagede, at både NHO og LO står sammen med forslag om å styrke yrkesfagene ytterligere.

Alt i alt et gledelig statsbudsjett som viser forskjellen på et blått budsjett i optimismens tegn og bunnløs rødgrønn pessimisme.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.