MENINGER

Vi er svært glad for at både Høyre og Arbeiderpartiet nå flagger mer miljøpolitikk i Hamar kommune. Vi håper det blir satt makt bak ord og at dette ikke bare er valgflesk etter at Miljøpartiet De Grønne har gjort seg synlige i valgkampen, og tatt initiativ til en åpen høring av kommunens nye klima og miljøplan og sammen med Hamar Venstre arrangert klimadebatt og en markering av Verdens miljødag på Østretorg.

Gode og virkningsfulle Klimatiltak krever knallharde prioritering, fagre ord holder ikke. Kommunens klima og miljøplan som kommunestyret vedtok enstemmig 27.mai er helt uten konkrete mål og virkemidler for kutt i kommunens klimagassutslipp. Dette er det fremste verktøyet kommunen har for å veilede administrasjonen i viktigheten av klimagassutslipp. Et samlet kommunestyre brukte dessverre anledningen til å si at kutt i klimagassutslipp ikke er viktig for dem.

At både Høyre og Ap mindre enn en måned senere plutselig er blitt veldig opptatt av klimagassutslipp finner vi lite tillitsvekkende. Men er glad for at de fremmer flere av våre forslag til å redusere de lokale utslippene, og vi skal være der til høsten og sørge for at vi sammen får det på plass. I en presset kommuneøkonomi som i Hamar, kan klima og miljø lett bli en salderingspost. Vi vil være i kommunestyre og sørge for at det allikevel blir prioritert, og ikke bare ble fagre løfter før valget.

Miljøpartiet de Grønne har i de to årene vi har sittet på Stortinget vært med på å sette politisk dagsorden og økt bevisstheten rundt miljø og klimautslipp. Dette har resultert i at andre partier også har prioritert klima og miljø høyere . Vi har klart å binde Stortinget til å utforme en nasjonal klimalov. vi har fått oljefondet ut av kull, og vi har løftet frem tiltak for renere luft i byer og tettsteder.

På Stortinget har De grønne vært med å sette dagsordenen, og vridd fokuset i den politiske debatten til stadig mer å gjelde menneskeskapte klimaendringer og miljøutfordringer. Vi er garantisten for at miljø- og klimahensyn blir drøftet og tatt på alvor. Det ønsker vi å være i Hamar kommune også.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.