Jeg har fulgt med i debatten om sykkelforholdene i Hamar, og ikke minst har jeg merket meg «hjertesukket» fra Geir Eigilsson, som er leder for lokallaget til Syklistenes landsforening.

Det er nok lang frem for Hamar å bli blant topp 20 sykkelbyer i Norge vil jeg anta. Men mange enkle og rimelige tiltak kan sikkert gjøres for å bøte litt på situasjonen og der dagens planverk ikke står i vegen for slike enkle tiltak.

Jeg foreslår her at de tekniske etater både hos Statens vegvesen og Hamar kommune ganske raskt og allerede i høst å ta tak i gaten Utfarten, en viktig trase inn mot sentrale Hamar og ut igjen mot friområdene etc. Langs den gaten er det to ganske smale fortau mot henholdsvis øst og vest og der det burde det være enkelt å fjerne fortauskantene mot alle sidegatene, altså «flate ut» traseene der.

På lengre sikt er det min mening at det ene av to fortauer kunne prioriteres syklende og det andre (mot vest fortrinnsvis) noe burde kunne utvides i bredden og prioriteres for gående og trillende.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.