Vi har også en hytte. Nå har vi fått strøm til området, og det er fint. Men da spretter utelysene opp. En ting er utelys som bare lyser ned på bakken og ikke blender naboer som går forbi. Det verste er de som setter opp «store gatelys» for å lyse opp eiendommen så ingen krok er mørk.

Jeg opplever utelys når hytta ikke brukes annerledes enn når hytta står tom. Jeg har snakket med en kommune (Sør-Aurdal kommune) som har i sine reguleringsplaner at utelys på hytter bare skal lyse nedover. Dette gjelde nye hytteområder.

Jeg foreslår at det kommer inn i Plan og Bygningsloven (eller tilsvarende) at utendørs belysning på hytter ikke skal forurense for naboer. Dette gjøres ved at utelys skal skjermes slik at lysene bare lyser nedover (Lysstrålene treffer bakken innenfor egen tomt) og at lysstyrken kan begrenses til maks en gammeldags 40w lyspære per 200 kvadratmeter. Det bør være godt nok til greit ganglys.

Jeg forstår at vi ikke kan pålegge alle å bytte utelys straks, men alle hytteeiere bør tilstrebe å ikke forurense for naboen, selv om det gå litt ut over en selv.

Vi må unngå slike små irritasjoner, så får vi et bedre miljø i naboskapet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.