Vi har også en hytte. Nå har vi fått strøm til området, og det er fint. Men da spretter utelysene opp. En ting er utelys som bare lyser ned på bakken og ikke blender naboer som går forbi. Det verste er de som setter opp «store gatelys» for å lyse opp eiendommen så ingen krok er mørk.

Jeg opplever utelys når hytta ikke brukes annerledes enn når hytta står tom. Jeg har snakket med en kommune (Sør-Aurdal kommune) som har i sine reguleringsplaner at utelys på hytter bare skal lyse nedover. Dette gjelde nye hytteområder.

Jeg foreslår at det kommer inn i Plan og Bygningsloven (eller tilsvarende) at utendørs belysning på hytter ikke skal forurense for naboer. Dette gjøres ved at utelys skal skjermes slik at lysene bare lyser nedover (Lysstrålene treffer bakken innenfor egen tomt) og at lysstyrken kan begrenses til maks en gammeldags 40w lyspære per 200 kvadratmeter. Det bør være godt nok til greit ganglys.

Jeg forstår at vi ikke kan pålegge alle å bytte utelys straks, men alle hytteeiere bør tilstrebe å ikke forurense for naboen, selv om det gå litt ut over en selv.

Vi må unngå slike små irritasjoner, så får vi et bedre miljø i naboskapet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00