Ved planleggingen av hytteutbygging i fjellsida ved Lunkefjell, tar Pihl og Ringsaker kommune overhode ikke hensyn til oss eldre som ikke er i stand til å gå lange turer videre innover i fjellet. Det samme gjelder for barnefamilier og folk som av andre grunner ikke makter å gå på lange turer. Lunkefjellområdet er nærområde til både Sjusjøen og Nordseter. – 60 hytter med alt det fører med seg av infrastruktur m.v, vil derfor ta fra store grupper et av regionens mest ettertraktede utfartsområder.

Nødvendig veg til det nye hyttefeltet ved Lunkefjell ble ikke utredet og behandlet sammen med kommuneplanen og omfattes derfor ikke av den vedtatte kommuneplanen. - Det er nærliggende å tro at denne framgangsmåte ble valgt bla for å unngå og få alle innvendingene mot utbyggingen fram i lyset samtidig.

Fordi kommunestyret først har godkjent hyttefeltet, har grunneieren mer eller mindre grunn til å forvente at representantene vil føle seg bundet til også å godkjenne et av de skisserte alternativ til vegtrasé - eller et annet alternativ. Dette selv om vegen vil føre til ubotelig skade på en rekke hytteeiendommer, skader på natur - herunder vegetasjon, forstyrrelse av dyr på beite og skader på andre private og offentlige hensyn og interesser, så som turstier, skiløyper, mv.

Både sommer og vinter benytter tusener av turgåere og skiløper seg av allemannsretten til fri ferdsel ved og på Lunkefjell. - Utbygging med 60 hytter med infrastruktur, herunder atkomstveg, vil frarøve folk retten til fri ferdsel i et meget attraktivt natur- og friluftsområde.

Ved Næra står noen få hytter som Ringsaker kommune vil ha fjernet. Og til overmål vil kommunen tinglyse heftelser på eiendommer der for å sikre allemannsretten! - Hvordan i all verden kan Ringsaker kommune mene at allemannsretten er så mye mer verd å ta vare på ved Næra enn ved Lunkefjell?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.