Om jeg ikke husker feil fra min tidlige lærdom var det et par av de gamle greske filosofer som, etter å ha studert en rekke styringsformer, uttalte noe slik som at demokrati lett kan utvikle seg til et «pøbelvelde». Er vi nordmenn kanskje kommet dit at vi bør tenke grundig over det?

Med det tenker jeg ikke bare på den senere tids avsløringer av enkelte politikeres omgang med sterke drikker og utagerende sexliv, men vel så mye på en del politikeres holdninger til vår konstitusjon og våre lover.

Vel er det så at det er stortingspolitikerne som vedtar og setter lover ut i livet, men de er ikke hevet over loven. Gjeldende lov gjelder for Stortinget og den enkelte politiker så vel som for oss andre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.