I et leserinnlegg i Hamar Arbeiderblad 14. januar skriver Magne Mathiassen blant annet om lønns- og arbeidsvilkår i renovasjonsbransjen. Innsats som har til hensikt å sikre gode lønns- og arbeidsvilkår for ulike yrkesgrupper er bra! I renovasjonsbransjen er det gjort en del, mens det, som Mathiassen skriver, ikke er bestemmelser knyttet til virksomhetsoverdragelse.

Når det gjelder det konkrete leserinnlegget finner jeg det riktig å gi noen faktaopplysninger om vilkårene som gjelder for de renovasjonsarbeiderne som nå utfører denne viktige samfunnsoppgaven her på Hedmarken.

Avtalen Sirkula har tegnet med Reno Norden følger Norsk Standard (NS) 9430-2013 Alminnelige kontraktsbestemmelser for periodisk innsamling og transport av avfall. Om lønns- og arbeidsvilkår er det inntatt følgende bestemmelse: Leverandøren skal sørge for at de ansattes lønns- og arbeidsvilkår ikke er dårligere enn det som er vanlig for vedkommende sted og yrke, og at bestemmelser knyttet til helse, miljø og sikkerhet overholdes. Dersom det finnes allmenngjort tariffavtale, skal denne følges.

Reno Norden er tilknyttet bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen MEF (Maskinentreprenørenes Forbund) og de ansattes lønns- og arbeidsvilkår reguleres gjennom Miljøoverenskomsten. De har fast ansettelse, det vil si at det ikke er tilfelle at de er ansatt på tre måneders kontrakter.

Adm. dir. Sirkula IKS

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.