I en meningsmåling Norstat har utført for rådgivningsselskapet First House, svarer nemlig 57 prosent av velgerne at de lokale kandidatene er viktige når partilistene skal velges.

Samtidig svarer 36 prosent av de spurte at de nasjonale partilederne er viktige for partivalget.

Meningsmålingen viser også at 75 prosent av velgerne mener det lokale partiprogrammet er viktig for partivalget.

– Anerkjennelse

Ordførerkandidatenes og de lokale partiprogrammenes betydning er viktige funn, mener administrerende direktør Per Høiby i First House.

– Resultatene i undersøkelsen er godt nytt for politikken og demokratiet, sier han til NTB.

– At de lokale sakene er så viktige for velgernes partivalg, er en anerkjennelse av alle dem som jobber med lokaldemokratiet og for å fremme det de mener er best for sitt lokalmiljø og sin kommune, sier han.

Høiby sier personfokuset i politikken trolig har økt både i Norge og andre land de siste årene, men legger til:

– Denne undersøkelsen viser at politikken fortsatt på mange måter står i høysetet.

Undersøkelsen ble utført i perioden 7.-13. august og har en feilmargin på maksimalt 3,2 prosent. 1.020 personer ble intervjuet.

Ledighet og dueller

I den direktesendte NRK-debatten fra Arendal kultur- og rådhus mandag kveld blir det både enkelttema og dueller, men søndag var fortsatt ikke alle brikkene på plass.

– Situasjonen rundt arbeidsledigheten i Norge er det umulig å unngå, sier prosjektleder i NRK, Linn Skarstein Sandberg, til NTB.

– Vi satser på å få til en duell mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre og jobber med å få på plass én duell til. Innholdet jobber vi fortsatt med, forklarer hun.

NRK har også med seg en kommentator i debatten.

Ledere fra de åtte partiene på Stortinget deltar i diskusjonen, mens Rødt ikke fikk være med. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.