Nå blir det gjort ytterligere grep for å forsterke denne oppfatningen. Alle byens sykehjem blir sertifisert som livsgledesykehjem. Tenk om det samme kunne skje også i Ringsaker!

Det er en kjensgjerning at alt for mange sitter understimulert på sykehjemmene våre. I følge stiftelsen Livsglede for eldre, som er ansvarlig for prosjektet på Hamar, skal beboernes liv fylles med mer innhold og aktiviteter. Stikkord er frisk luft, hobbyer, kontakt med dyr, sang, musikk, kultur og fokus på ernæring og måltider.

HER kan du lese en liten HA-sak om livsglede for eldre.

Ringsaker kommune er en ener i byutvikling, næringsutvikling og økonomikontroll. Det skal vi være glad for. Vi stiller i verdensklasse med planer om Mjøstårn og Mjøsbru. Vi har en ordfører og rådmann mange misunner oss for sin ansvarlighet og driftighet. Vi har framsynte politikere. Vi er stolt over å bo i Ringsaker kommune.

Like sterkt har ikke fokuset på eldreomsorg vært. Innen denne sektor har det vært en merkelig og «øredøvende» stillhet fra ansvarlig hold. Men tenk om vi kunne nå ambisjoner vi kunne skryte av her også? Som for eksempel å gjøre som Hamar kommune, å sertifisere alle sykehjem som livsgledesykehjem.

Sjølsagt er ikke sykehjemsomsorgen i Ringsaker i krise. Alle eldre får sine basale behov dekket. Mange er fornøyd med dette, ettersom sitt sykdomsbilde. Men ikke på langt nær alle.

En sykehjemsbeboer uttalte dette: her er det så kjedelig at en kan daua.Mange føler det slik. Derfor er det så utrolig positivt at det settes fokus på økt trivsel for eldre på sykehjem. slik Hamar kommune så forbilledlig gjør.

Det er ikke sikkert det koster all verden å gjøre en forskjell. Og selvsagt er prioritering stikkordet. Men kanskje dreier det seg om at nærhet til denne epoke i livet er fjern for de som styrer og bestemmer. At det derfor er vanskelig å identifisere seg med eldre og skrøpelige.

Å bli sett, å bli respektert, er et innebygget behov hos alle. Å få en meningsfylt alderdom i glede og trivsel, er vel ønskedrømmen for de fleste av oss.

Jeg har likevel trua. Trua på at vi får livsgledesykehjem også i Ringsaker.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.