Arbeiderpartiet går inn for russisk rullet med landets viktigste naturområde. Forrige helg ble det klart at et flertall av Aps fylkeslag – deriblant Hedmark Arbeiderparti – støtter et forslag som åpner for konsekvensutredning i Lofoten. Miljøbevegelsen har i flere år jobba for å sikre vårt mest unike havområde for ettertida, og stadig flere går inn for et varig vern.

Som et motsvar har Aps sentralstyre foreslått å gjøre deler av Lofoten til nasjonalpark, mens et tilliggende område - Nordland VI - åpnes for konsekvensutredning. Det er dette kompromisset Aps landsmøte, med god drahjelp fra Hedmark, sannsynligvis vil gå inn for.

Balansekunst, vil nok tilhengerne av oljeboring si. Men det nytter ikke balansere om man ikke har en line å gå på. Et oljeutslipp utenfor Lofoten vil kunne nå helt opp til Nordkapp, og ødelegge uerstattelige naturressurser. Om oljeutslippene brer seg, hjelper det lite for dyr, fisk og flora om havområdet har nasjonalparkstatus eller ei.

Den eneste måten å sikre Lofoten for ettertida er gjennom varig vern. SV går til eventuelle regjeringsforhandlinger med et absolutt krav om at ingen uåpnede deler av norsk sokkel skal åpnes for oljeboring. Lofoten, Mørebankene og iskanten skal bevares - også kommende generasjoner har krav på å få del i de fantastiske naturressursene vi har her i landet. Framtida er tross alt viktigere enn kortsiktige krav om profitt.

Nestleder og 4. kandidat Hedmark SV

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.