President Trump har allerede trukket handelsavtalen TTP for Stillehavsregionen og truer med å gjøre det samme med TTIPS om handelsavtale mellom EU og USA og dermed, for alle praktiske forhold, også Norge. Dette må da være liflig musikk i ørene til for eksempel Senterpartiet og nei til EU. Hvis jeg ikke har misforstått fullstendig er det jo nøyaktig det samme de vil.

For oss andre er internasjonal handel selve kjernen i velferdsstaten og avgjørende for verdensfreden. Ikke minst gjelder det for Norge.

Slagordet om å kjøpe amerikansk ligner også i mistenkelig grad på «kjøp norsk» og kjøp kortreist. Vi andre foretrekker varebyttet, konkurranse og kvalitet.

Hetsen mot Washington har vel sitt motstykke i hetsen mot Oslo-dominansen, sentralisering og spesialister. Hvis det ikke er forskjell på liv og lære også i denne sammenheng kan det bli en spennende valgkamp med en retorikk som blir lik for eksempel i USA, Frankrike og Nederland. Og i Norge?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.