Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) varslar breibandsgaranti over heile landet ved å innføre leveringsplikt frå leverandørane på 10 eller 20 Mbit per sekund. Dette ser tilsynelatande bra ut, men det er for det fyrste for smått. Dette kan bli dekt gjennom 4G eller 5G og gjer ikkje at vi får fleire husstandar med breiband. Det stimulerer ikkje utbygging av breiband via fiber som kan gje innbyggarane 50 eller 100 Mbit på lik line med andre som har tilgang i dag. For det andre hjelper ikkje leveringsplikt om ikkje infrastrukturen er på plass. Det blir som å si at posten har leveringsplikt til alle hus utan at vegen er på plass. Vi treng ein infrastruktur for breiband med fiber som utgangspunkt. Vi treng ein digital europaveg, riks-, fylkes- og kommunalveg som når til alle innbyggarar vi har i vårt langstrakte land.

Leveringsplikt løyser ikkje dette.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.