Det er regjeringens politikk å sikre en levedyktig bestand av ulv i Norge, sa statsråd Elvestuen på dagens pressekonferanse. For noen uker siden sa han at Norge ikke er forpliktet til å ha en egen levedyktig bestand av ulv.

Hva mener han egentlig? Skal Norge ha høyere bestandsmål enn vi er forpliktet til, eller er det bare så enkelt at en bruker litt upresise ord for å uttrykke det forhold at de «norske» ulvene skal bidra til å opprettholde en levedyktig bestand med utbredelse over landegrenser? Det er i så tilfelle en språkbruk som har overlevd utallige forlik og trolig bidratt til at det har vært mulig å inngå dem. Klarhet er ikke det som først og fremst preger rovviltpolitisk språkbruk. Noen må ha ment at dette skulle bidra til mindre konflikt. I så fall har det vært en alvorlig feilvurdering.

Dette mener HA:

Departementets vedtak i klagesaken over rovviltnemndenes vedtak fører nå til mobilisering fra begge sider. Igjen kommer spørsmålet om ulven er en truet art og dens plass på en nasjonal rødliste, til å bli debattert. I den forbindelse bør det stilles spørsmål om ikke Bernkonvensjonens 40 år gamle liste over arter som er totalfredet fordi de er «truet», snart kan revideres.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.