Lekser er et tema man kan debattere i mange år fremover. Skal man ha lekser eller ikke? Det er vel et flertall av voksne som vil ha lekser og det er et flertall av barn som ikke vil ha det.

Før i tiden ble det innført noe som ble kalt straffelekser hvis barna ikke gjorde som de voksne sa, eller det de ba dem om.

Alle barn og unge har like mange timer på skolen i uka. Når de kommer hjem hver dag, er de kanskje slitne eller trøtte etter den lange skoledagen og de har en masse lekser og jobber mange timer i uka med dem.

Noen barn er kjempeslitne når de skal på fritidsaktivitetene sine fordi de har jobbet med leksene hele dagen. Lekser er ment som repetering og at det skal hjelpe barna med å lære. Men ganske mange barn bare gjør det for å bli ferdig med det. De lærer ingenting. De har ikke noe utbytte av alle leksene de gjorde. Det tar rett og slett for mye tid.

Min arbeidsdag kan vare lengre enn mine foreldres. Dette er ikke riktig. La oss tenke litt på dem som har lese- og skrivevansker. De bruker flere timer hver dag med å jobbe med lekser. De skal ha tilbud på egen ukeplan, men når prøvene kommer, kreves det samme av dem som alle andre. Kan vi ikke heller ha lengre skoledag og ingen lekser?

Jeg mener at når man er ferdig på skolen så er man ferdig på skolen. Barn trenger ikke haugevis med lekser for å kunne det de skal. Lekser er ikke bra og sliter ut barnet. Hvis man jobber som man skal, trenger man ikke lekser.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.