Hvorfor kan ikke leksene samles på et sted? Som det er nå, må eleven inn på nettsiden It’s learning og videre inn på hvert enkelt fag for å finne leksene. Lærerne har forskjellig praksis og ikke alle lærere legger ut leksene til riktig tid.

Sånn trenger det ikke å være! Dette er et tungrodd system. For elevene fører det kun til liten oversikt og mye forvirring.

Les også: Lærer man noe av lekser? 

Resultatet er at enkelte elever ikke får gjort leksene, som igjen fører til unødvendige anmerkninger.

Skolens argumenter er at elevene må bli flinkere til å bruke læringsplattformen, men det er ingen god grunn til å velge en dårlig digital løsning.

Jeg vil ha en elektronisk leksekalender der alle lekser samles på et sted, gjerne på It’s learning. Poenget er at det skal være oversiktlig og gjøre det enkelt for elevene å finne riktige lekser til riktig dag. Kanskje vi også kan innføre at lærerne får anmerkning hvis de legger ut leksene for sent.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.