Jeg registrerer at det nå snakkes høyt om muligheten for å innføre bomring rundt Hamar og eventuelt de andre mjøsbyene, for å lokke til seg statlige kroner til bymiljøpakker. Det er en idé som lokalpolitikerne i mjøsregionen, etter mitt syn, burde legge bort med en gang. Å opprette permanente bomringer rundt mjøsbyene for å finansiere kollektivtrafikk ser jeg virkelig ikke poenget med.

Jeg er ingen bombastisk motstander av bompenger per se. Bompengeandelen på de enkelte prosjektene bør man forsøke å begrense, men realiteten er dessverre slik at bompenger må til for å få bygget nok vei. Derfor bør også bompenger som hovedregel gå til nettopp finansiering av vei, og fjernes når veien er betalt.

LES OGSÅ: Hva vil det koste å kjøre i Mjøsbyen?

Så kan det finnes unntak. Jeg skjønner at bompenger kanskje må inngå som en del av kaka når du har store infrastrukturprosjekter som for eksempel Fornebubanen til 11 milliarder kroner, men vi har jo ikke noe slik rundt Mjøsa. Så her oppfordrer jeg rett og slett mjøspolitikerne til å ha litt magemål. Hva skal bompengene i så fall gå til? Gang- og sykkelveier og bussavganger? Det kan vi jo finansiere på andre måter.

Riktignok kunne dette kanskje vært en gavepakke for områder som Olrud og Rudshøgda, men nedsiden ville vært drepen for ønskene om å revitalisere næringsvirksomhet i sentrum. Hvis eneste måte å få en avtale om noen statlige kroner til bymiljøpakke er bomring rundt mjøsbyene, så er det bedre med ingen avtale. Det er i hvert fall mitt klare standpunkt.

Stortingsrepresentant Hedmark Høyre

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.