Kanskje derfor var reaksjonene så sterke da en spiller ble regelrett slått ned i 4. divisjonsoppgjøret mellom Ottestad og Storhamar.

Vi er vant til å se tøffe taklinger, riving i trøyer, armer som holdes fast og iblant dessverre en albue som treffer ansiktet. Slikt rammes av fotballens regler, og straffes med frispark, straffespark, gult kort og iblant utvisning. Det er likevel en vesentlig forskjell på dette, og det som skjedde på Ottestadbana tidligere denne uka. Det er i kamp om ballen, i et forsøk på å vinne den sportslige kampen mot motstanderen.

Når man slår en motspiller med knyttet neve i ansiktet så han blir liggende på bakken, og der etter må sy flere sting og reparere brukne tenner, da er vi vitne til ren vold. Vold er en kriminell handling, og ikke noe vi kan akseptere innenfor idretten. Derfor var ubehaget så stort blant alle de som var til stede for å se det de trodde skulle bli en spennende fotballkamp.

Vi synes det er bra at politiet på eget initiativ igangsetter etterforsking. Spilleren som ble utsatt for vold slipper å ta stilling til om han skal anmelde eller ikke. Dessuten viser politiet hvor alvorlig man ser på at det utøves brutal vold på fotballbanen. Ingen skal være i tvil om at dette er kriminalitet, og like ille om det skjer på fotballbanen som ute på byen en sen kveld blant fulle folk.

Viktigst er det at fotballklubbene selv tar innover seg hvor alvorlig denne hendelsen er. Det gjelder selvsagt særlig Storhamar, som må ta ansvaret for sin egen spillers handling. Men alle fotballklubber bør bruke denne episoden til å minne hverandre om hvilket ansvar man har. Lederne må jobbe systematisk med spillernes holdninger. Er du fotballspiller skal du kunne komme ut på banen og være trygg på at vold ikke forekommer. Ambisiøse ledere og trenere må unngå å skape en sportslig tenning som gjør at det koker over. Dette er en jobb som gjøres hver dag på treningsfeltet. Den jobben er like viktig som den sportslige utviklingen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00