I dag kan Hamar Arbeiderblad presentere en annerledes avisutgave for våre lesere. I denne utgaven gjør vi andre valg enn de vi vanligvis legger til grunn. De alminnelige nyhetskriteriene er lagt til side. Vi spør ikke hva som er dagens største nyhet på Hedmarken, vi spør ikke hvilken samfunnsmessig betydning journalistikken vår har i dag. Vi spør ikke hvor mange tusen lesere som vil være interessert i hver enkelt nyhet.

I akkurat denne utgaven har vi gjort et helt annet valg. Den er styrt av at vi ønsker å vise fram steder, mennesker og historier som vanligvis ikke når opp når vi lar nyhetsbildet prege prioriteringene. Dette er postnummeravisen, som skal speile kriker og kroker, bygd og by på en annerledes måte. Derfor er intet mindre enn 35 postnumre tilgodesett på redaksjonell plass.

Hedmarken er et område i vekst. Det skjer mye spennende i sentrum av Hamar og Brumunddal. Stange har blitt et boligbyggingens eldorado. Men ikke alle vil bo i byer. Vår region har også et rikt liv på bygda, som kjemper for å overleve. Åsbygda er et godt eksempel. Kampen for skolen og butikken som lokalbefolkningen nektet å gi opp illustrerer kraften og tilhørigheten i bygdesamfunnene.

I dagens avis ønsker vi å vise fram spennet på Hedmarken, mellom by og bygd. Derfor forteller vi historien om elevene på Gaupen skole som går på ski på skoleveien, og fysioterapeut Hubert P. Berntsen fra Løten som har pusset opp nye lokaler i sentrum og tar sjansen på å starte opp for seg selv. Og vi forteller om dem som brygger Ottestad-ølet «2312».

Vi vet at vi har mange trofaste abonnenter som ikke bor i de mest folkerike områdene på Hedmarken. Det kan være lang tid mellom hver gang HA svinger innom for å formidle historiene om innsatsen som enkeltmennesker legger ned for å skape gode bomiljøer. Politikerkrangel, trafikkulykker, rettssaker, toppidrett og konserter med nasjonale og internasjonale artister har en tendens til å vinne kampen om spalteplassen. Derfor gjør vi et unntak i dag. Her er postnummeravisen!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.