Nyheten om at CC blir den største samarbeidspartneren til Storhamar Ishockey bør få alle idrettsinteresserte til å juble. Vi regner med at de som har sentimentale følelser i forhold til at ishallen ikke lenger skal hete Hamar OL-amfi, klarer å svelge skuffelsen. I stedet konstaterer vi at Storhamar endelig har klart å selge hallnavnet. CC Amfi innbringer Storhamar seks millioner kroner over ti år. Da er en ny kube inkludert.

Det er dette som er veien å gå, skal det drives toppidrett i Hamar. Det har tatt lang tid å akseptere budskapet, men de fleste idrettsledere synes nå å ha forstått det: Kommunen kan ikke lenger bidra med ansvarlige lån, som slettes i neste runde. Folk flest godtar heller ikke at offentlige midler brukes til å redde eliteidretten. Satsingen må tilpasses klubbenes inntektsramme.

Sponsormarkedet i Hamar-regionen har sine begrensninger. Skal kampen om sponsormidlene vinnes, må det tilbys idrettsopplevelser som appellerer til flere enn den harde kjerne av supportere. Det er nettopp det Storhamar har klart. Derfor er det vel fortjent at CC går inn som en langsiktig samarbeidspartner. Vi synes også det er positivt at hallnavnet ender hos en lokal aktør, når den ikke lenger skal bære det tradisjonsrike OL-navnet.

Njål Berge lover at klubben fortsatt skal drives på dugnad. Vi uttrykte her på lederplass skepsis til at det over tid var mulig å drive et eliteserielag på frivillig basis. Vi må bare innse at på dette punktet tok vi feil.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00