Nyheten om at CC blir den største samarbeidspartneren til Storhamar Ishockey bør få alle idrettsinteresserte til å juble. Vi regner med at de som har sentimentale følelser i forhold til at ishallen ikke lenger skal hete Hamar OL-amfi, klarer å svelge skuffelsen. I stedet konstaterer vi at Storhamar endelig har klart å selge hallnavnet. CC Amfi innbringer Storhamar seks millioner kroner over ti år. Da er en ny kube inkludert.

Det er dette som er veien å gå, skal det drives toppidrett i Hamar. Det har tatt lang tid å akseptere budskapet, men de fleste idrettsledere synes nå å ha forstått det: Kommunen kan ikke lenger bidra med ansvarlige lån, som slettes i neste runde. Folk flest godtar heller ikke at offentlige midler brukes til å redde eliteidretten. Satsingen må tilpasses klubbenes inntektsramme.

Sponsormarkedet i Hamar-regionen har sine begrensninger. Skal kampen om sponsormidlene vinnes, må det tilbys idrettsopplevelser som appellerer til flere enn den harde kjerne av supportere. Det er nettopp det Storhamar har klart. Derfor er det vel fortjent at CC går inn som en langsiktig samarbeidspartner. Vi synes også det er positivt at hallnavnet ender hos en lokal aktør, når den ikke lenger skal bære det tradisjonsrike OL-navnet.

Njål Berge lover at klubben fortsatt skal drives på dugnad. Vi uttrykte her på lederplass skepsis til at det over tid var mulig å drive et eliteserielag på frivillig basis. Vi må bare innse at på dette punktet tok vi feil.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.