Som kjent ble planene for et innlandsuniversitet nylig avsluttet, etter 12 år med forhandlinger uten resultat. Tippedirektøren gir selv et talende eksempel på hvor splittet høyskolene i Hedmark og Oppland opererer. I det viktige spillmarkedet har høyskolene både i Hamar, Lillehammer og Gjøvik utviklet planer for egne studier i spillutvikling, og bedt om samarbeid med Norsk Tipping.

Spørsmålet Almlid stiller er høyst relevant. Men han legger to forutsetninger til grunn. Den ene er at behovet for et innlandsuniversitet er åpenbart, den andre er at den politiske oppslutningen om prosjektet er så stor. I en region med lavt utdanningsnivå burde et universitet være høyt prioritert. Men hvor er den politiske kraften? Dessverre ble skrinleggingen av planene om universitet møtt med rungende taushet fra politisk hold.Hovedproblemet er ikke som Almlid beskriver det; tre rektorer og tre høyskolestyrer som ikke greier å bli enige. Vårt syn er at samarbeidsklimaet mellom de to fylkene er gjennomsyret av mistenksomhet og mangel på evne til samarbeid. Dette preger de politiske partiene i begge fylker, og gjør det umulig å lande selv de minste fellesprosjekter. Vi synes imidlertid det er prisverdig at Almlid orker å reise debatten om et innlandsuniversitet på ny. Derfor utfordrer vi sentrale fylkespolitikere og stortingsrepresentantene i Hedmark og Oppland til å komme med sine synspunkter på utspillet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.