Ungdom som var alene hjemme i foreldrenes hus opplevde at festen deres kom ut av kontroll. Over 50 ungdommer var samlet, og en jente måtte ha assistanse av ambulansepersonell på grunn av overstadig beruselse. Slike hendelser er dessverre ikke noe nytt. Mange har opplevd å komme hjem til et ramponert hus, etter at tenåringen hadde fått lov til å være hjemme alene i helgen.

Vi merker oss den klare beskjeden fra Arne Wiggo Rognås ved Hamar-politiets ungdomsseksjon. Han minner foreldrene om at det er de som har ansvaret for at ungdomsfestene ikke kommer ut av kontroll. Hjemmealenefest er i mange tilfeller ensbetydende med ungdommers alkoholdebut. Med den enorme betydningen sosiale medier har fått de siste årene, er det viktigere enn noen gang at foreldrene er påpasselige.

For det første må de følge med på sosiale medier selv, og forstå hvordan nyheten om en fest spres. Dessuten må foreldre snakke mer sammen, kommunisere om ungdommene. Slik skaffer de seg innsikt om ungdomsmiljøet, og det blir vanskeligere for ungdommene å lage fester uten at foreldrene vet hvor de er.

Skolens foreldremøter bør også være en god arena for slike spørsmål. Det beste er hvis foreldre og ungdom sammen snakker om hvor grensen går for alkohol og festing.

Heller ikke ungdommene ønsker å oppleve at de må tilkalle politiet, fordi huset plutselig er fullt av 50 gjester som ikke var invitert.

Les også
NYHET

Politiet måtte stoppe ungdomsfester som gikk over styr.
SI DIN  MENING: Hva mener du om dette?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.