Det er et viktig signal, som ikke bør gå upåaktet hen. Når valgkampen nå er over, vil dobbeltsporet og jernbanesaken stå igjen som det viktigste spørsmålet det kommende året. Når Jernbaneverkets utredninger foreligger om et år, vil beslutningsgrunnlaget også være vesentlig bedre.

I for stor grad har jernbanedebatten vært dominert av en generasjon som ikke er den som først og fremst vil kunne glede seg over verken hyppige togavganger til Oslo, eller en mer utviklet strandsone langs Mjøsa. Den siste tida har vi sett at jernbanedebatten også engasjerer Hamar-ungdommen. Politikerne som skal samle seg om et vedtak, bør ta dette rådet med seg inn i debatten.

Det spesielle med ungdomspartienes markering er at samtlige står på standpunktet om at jernbanefri strandsone er det foretrukne alternativet. Det er et standpunkt vi deler. Vi tror det er viktig å klargjøre hva som vil være den optimale løsningen for å utvikle Hamar. Samtidig ser vi at mange av ungdomspolitikerne tar forbehold om svarene utredningene vil gi. Både kostnadsbildet, byggetekniske utfordringer og konsekvenser for boligområdene vil måtte vektlegges når avgjørelsen skal tas. Det gjelder å kombinere en uttrykt ideell målsetting med åpenhet for realiteter som melder seg gjennom utredningsarbeidet. Det er dette som forhåpentligvis vil gi Hamar det beste resultatet, og ikke minst sikre at dobbeltsporet faktisk kommer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.