Ungdommen ruser seg på stadig sterkere stoffer. Ingen kan være i tvil om alvoret i budskapet som politistasjonssjef og tidligere lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad nylig presenterte på et møte i Brumunddal. Narkotikabruk blant ungdommen blir mer og mer vanlig, og det er stadig sterkere stoffer som prøves ut.

På fire måneder i år er det allerede opprettet ni saker mot 16-17-åringer. Ifølge Krogstad er trenden at flere bruker kokain og farlige kjemiske stoffer som GHB og MDMA. Alle som vil skjønnmale situasjonen bør ta innover seg den dystre rapporten fra en polititjenestemann som har vært tett på disse problemstillingene i årevis.

Først og fremst må foreldrene ta innover seg at dette også kan handle om deres datter eller sønn. Statistikken forteller at ungdom drikker mindre alkohol enn før. Det er lett å lukke øynene for det bildet Krogstad tegner. Når bruken av narkotika øker må foreldrene være mye mer årvåkne på dette, og ikke slå seg til ro med at de ikke ser sin sønn eller datter synlig alkoholpåvirket.

Ekteparet Mona og Arne Bratland fra Drammen mistet sin sønn etter at han prøvde MDMA. De holdt et foredrag under møtet i Brumunddal hvor de påpekte at det særlig i voksengenerasjonen er stor mangel på kunnskap om narkotika. Det bør være en påminnelse til oss alle. Voksne mennesker som omgås ungdom kan gjøre en forskjell, men da må vi ha kunnskap og våge å engasjere oss.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.