Hamar Arbeiderblads gjennomgang viser at seks av sju av restaurantene til Hai Hang går med underskudd. Man trenger ikke være økonom for å forstå at en slik drift ikke kan fortsette. Brumunddølen Hang har satset offensivt og bredt, med spisesteder både i Brumunddal, CC Stadion i Hamar, på østre torg og i Kulturhuset. Det kan se ut som det ikke er grunnlag for en så stor satsing.

Det er synd både for Hamars innbyggere og Hai Hang selv. Ikke minst fordi han har vært villig til å tøye grenser og våge å tilby noe annet enn det trygge og sikre, har Hai Hang høstet mye applaus. Han har alene gjennom årene endret våre spisevaner, og vi unner ham suksess. Men også han er nødt til å drive med overskudd for å lykkes.

Nå peker han på overetablering i Hamar som årsaken til de svake økonomiske resultatene. Det blir ikke flere mennesker på restaurantene selv om antall stoler øker. Det er en konklusjon det er delte meninger om, også hos andre i restaurantbransjen i Hamar.

Urbaniseringen av Hamar de siste årene har også medført en tydelig endring når det gjelder utelivet. Vi går mer ut og spiser, både lunsj og middag. Vi adopterer vaner fra andre, større byer fordi Hamar selv er i ferd med å bli mer by. Når tilbudet av ulike restauranter blir større, blir det også flere som finner et tilbud som passer for dem.

Eier av Victoria Hotell og Nagomi, Bobby Vold støtter ikke teorien om at det er en overetablering, men mener i stedet det er behov for større differensiering. Flere restauranter med et ulikt tilbud gagner alle. Dessuten fører nyetableringer til skjerpet konkurranse og høyere kvalitet. Også innehaveren av suksessen Pizzanini framhever betydningen av at det er mye å velge i. Han sier dessuten at kvalitet har blitt viktigere enn pris. Det er i seg selv et bevis på at Hamar har tatt et stort steg framover for å bli en virkelig by med urbane kvaliteter. Så må kanskje Hai Hang bli modigere til å velge bort.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.