Men i gårsdagens utgave av Hamar Arbeiderblad rykker fylkesordføreren i Hedmark, Dag Rønning (Sp), ut mot politiet i den såkalte ulvesaken. Økokrim har som kjent tatt ut tiltale mot seks jegere fra Engerdal og Elverum for ulovlig jakt på ulv. Som ledd i etterforskingen har politiet benyttet telefonavlytting og tatt i bruk mafiaparagrafen

Pågripelsene vakte stor oppsikt. Lokalsamfunn preges når politiet bruker store ressurser i en slik sak. 12 jegere ble i utgangspunktet siktet, men det er nå tatt ut tiltale mot bare halvparten. Vi forstår at mange undrer seg over at det settes et mafiastempel på ulvejegerne. Som fylkesordføreren påpeker er det ofte vanskelig å få politiet tilkalt i utkantstrøk som dette. Nå skortet det plutselig ikke på tilstedeværelse.

Likevel synes vi fylkesordførerens debattinnlegg har problematiske sider. For det første går han langt i å bagatellisere tiltalen. Ulovlig ulvejakt er faunakriminalitet, som er en prioritert sak av justismyndighetene. Da blir jegerne ikke bare «friluftsmennesker som liker å være ute året rundt». Rønning mener etterforskingsmetodene må stå seg i ettertid. Det er vel først og fremst bevisene i saken som må stå seg, vel å merke så lenge etterforskingsmetodene er lovlige. Fylkesordfører Rønning angriper helt konkret politiets bruk av telefonavlytting. Da bør han huske at kjennelse for dette må gis av en domstol. Politikerne skal vel ikke overta rollen som den dømmende makt?

Rønning krever også å se kostnadene til politiet i denne saken. Vi synes det smaker av ulvesaken blir en valgkampsak for Rønnings eget parti. Vi har stor forståelse for den frustrasjonen mange i regionen opplever over rasering av en hel næring. Dette er en følge av Stortingets rovdyrpolitikk. Det er nettopp her politikerne kan gjøre noe for bøndene i Østerdalen. Politiets jobb bør først og fremst evalueres på bakgrunn av bevisførselen i rettssalen.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.