Det var en hyllest mestere verdig. En fantastisk sesong ble avsluttet med fulle hus gang på gang i OL-amfi. Plutselig opplevde vi at hele Hamar-regionen omfavnet iskrigerne til trener Aleksandr Smirnov. Når tusenvis av mennesker følger finaledramaet på storskjerm på Stortorget, har Storhamar klart å røre ved hjertene våre.

Selvsagt handler det en del om den utrolige snuoperasjonen til klubben. For et år siden var Storhamar nær konkurs. HA-sporten tippet 5. plass foran sesongen for dagens sølvlag. Klubben har til dels vært drevet på dugnad, trener og spillere har vært preget av ydmykhet, og slik har man sakte, men sikkert gjort alle forhåndstips til skamme. Historien om David mot Goliat har alltid appell. Storhamar har hatt langt mindre ressurser enn sine motstandere i denne jubelsesongen.

Når jubelbrusene er enda større enn de var i årene hvor Storhamar var en maktfaktor i norsk ishockey, handler det likevel om noe mer. Klubbens overraskende frammarsj faller sammen med en ny tid i Hamar. I større grad enn før preges byen av selvtillit og stolthet. Hamar har gjennomgått et hamskifte, hvor modernisering og urbanisering er viktige grep. Vi har fått så mye mer å samles om, og vi leter aktivt etter muligheten for å la oss begeistre. Storhamar har gitt oss en slik sjanse i rik monn! Vi har grepet anledningen med begge hender.

Vi skal heller ikke undervurdere betydningen av sosiale medier, som ikke fantes på 90-tallet da Storhamar hadde sin storhetstid. De har hatt en sterk, mobiliserende effekt, og bidratt til at alle har opplevd å være en del av suksesshistorien på isen. Når vi alle får eierskap til opplevelsene, blir begeistringen som mye større. Nå ser vi fram til at Storhamar fortsetter det gode arbeidet. Det er viktig å ikke la seg beruse. Storhamar bør fortsatt følge suksessformelen: Ydmykhet, kostnadskontroll og en enorm vinnervilje!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00