Med utviklingen av konseptet og satsingen på de ulike «minutt for minutt»-sendingene har NRK de siste årene langt på veg klart å gjenopprette sin status som samlende for hele nasjonen. Seertallene for både Bergensbanen, Hurtigruta og nå i sommer Skibladner viser at nordmenn flokker seg rundt tv-apparatene og setter stor pris på bilder som viser hvem vi er og hvordan vi har det her i vårt eget land.

En stor del av det vi i HA tirsdag beskrev som «jubelsommer for lokalt reiseliv» kan derfor antakelig tilskrives NRK. Daglige sendinger fra Skibladner førte til at hjuldamperen selv opplevde en passasjervekst på 18 prosent i sommer. Men i tillegg ser også resten av Innlandet og mjøsdistriktet ringvirkningene av å få vist seg fram i solskinn på tv. Økt besøkstall hos Domkirkeodden, i hotellbransjen og på Tangen dyrepark forteller noe om at vi gjerne legger sommerferien til eget land. For det er i all hovedsak nordmenn på innenlandsferie som står for veksten. Utlendinger er det ikke så mange av – foreløpig.

Årsakene til at vi ferierer innenfor landegrensene og oppsøker lokale turistattraksjoner er sammensatt. Mer terrorfrykt og usikkerhet med bestilling av reiser til land med uro fører til at vi velger trygge alternativer. Kronekursen gjør også at det oppleves mer aktuelt å bruke pengene her hjemme. Vi får rett og slett ikke så mye mer for krona ved å reise utenlands.

Og ikke minst handler det om en positiv spiral der stadig flere skryter av og deler gode opplevelser fra norgesferien. Det er mye å se, det er natur, aktiviteter, museer for enhver smak. Og det gjøres en stadig mer gjennomført jobb med å reklamere for det vi har å by på. Reiselivssjef Merethe Sandum vil bruke «Skibladner-effekten» for alt den er verdt. Det bør hun, for «d’er itt’no som kjem ta seg sjøl» – ei heller de tilreisende turistene. Vi, både reiseliv og næringsliv, tar gjerne imot mer besøk fra andre land og viser fram distriktet vårt til utlandet. For markedsføringen av Innlandet må gå langt ut over Norges grenser.

Les også
NYHET Sterk økning i turistattraksjonene.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.