Nominasjonskomiteen i Løten Arbeiderparti har sendt ut et kraftig signal til stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap). Hun bør ikke få fornyet tillit på Stortinget. På nominasjonslisten til Løten Ap har Trettebergstuen, som har sittet på hedmarksbenken for Arbeiderpartiet siden 2005, havnet helt nede på en oppsiktsvekkende 8. plass. Klarere kan ikke politisk mistillit uttrykkes.

Kunnskap, erfaring og hva representantene har tilført Hedmark Ap er kriteriene leder i Løten Ap, Andres Lopez legger til grunn for valget av listetopper. På den bakgrunn rykker både fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen, Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth, Ringsakers varaordfører Geir Borgedal og Stanges varaordfører Trine Lise Stårvik forbi Trettebergstuen.

Ingen skal frata Sveen og Lilleøkseth at de sitter på betydelig erfaring både lokalt og i fylket. Men det er vanskelig å se at de er i nærheten av å spille en politisk rolle nasjonalt, på det nivået Trettebergstuen kan etter snart tre perioder som profilert stortingsrepresentant.

Innlandet trenger politisk innflytelse både i borgerlig leir, og på rødgrønn side. Det er naturlig å se på behovet for fornyelse, all den tid dagens hedmarksbenk har begrenset gjennomslag. Men man begynner i feil ende hvis den første som skyves ut er den eneste av Hedmarks rikspolitikere som nevnes når sentrale verv i Arbeiderpartiet skal besettes.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.