I flere oppslag har HA redegjort for konsekvensene av partiet Venstres forslag om å selge ungdomshuset og flytte aktiviteten inn i Ottestad-hallen. Unge brukere og ikke minst det vietnamesiske miljøet på Hedmarken slår ring om det populære ungdomshuset.

Det er ikke lett å forstå hva Venstre vil med sitt forslag om salg av huset, som i sin tid kostet Stange kommune snaut tre millioner kroner. Det er nesten enda mer ubegripelig at et flertall i formannskapet vedtok en utredning med tanke på salg etter 14 års oppbygging av huset og miljøet.

Etter kraftige protester fra ungdom og andre brukergrupper har lokalpolitikere omsider besøkt ungdomshuset. Overraskelsen syntes å være stor over at huset har så mange brukere. Vi er derimot overrasket over at ikke politikerne hadde sjekket ungdomshusets betydning for brukerne før det ble vedtatt å utrede et salg av huset.

Å tro at en fra før sterkt belastet idrettshall skal kunne huse alle brukerne og aktivitetene i ungdomshuset er i beste fall naivt. Et klart flertall i kommunestyret kommer torsdag til å avvise forslaget om å utrede salg av ungdomshuset i Ottestad. Det viser uttalelser fra både representanter fra både Ap og KrF.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00