denne uka fikk Erik Kristiansen beskjeden han har ventet på: Ishockeyforbundet gir Dragons lisens for neste sesong. Det vil glede tusener av supportere som har stilt opp for klubben gjennom en vinter som kunne ha betydd slutten. Så ikke med Storhamar Dragons. Supporterne har stått skulder ved skulder, og det er også grunn til å gi honnør til daglig leder Erik Kristiansen som aldri ga opp. At spillerne til slutt klarte å komme til semifinale var selvsagt av stor betydning.

Det er imidlertid en annen avgjørende årsak til at Dragons er på beina igjen. «Fattige fettere», representert ved blant andre Truls Røise og Njål Berge, skyter inn tre millioner kroner for å slette gjeld. De stiller også nye krav til driften. Sunn økonomi skal prioriteres foran alt annet. Det betyr at sponsormidler ikke kan brukes før avtalen er signert, spillerlønninger skal kuttes kraftig, administrasjonen permitteres og driften skal skje på dugnad.

Det er befriende at noen endelig tar et slikt grep. I lengden går det ikke an å drive et topplag når konkursspøkelset hele tiden truer. Vi tåler ikke en ny vinter med uvisshet hvor spøkelsene velter ut av skapet. Når de samme personene også legger pengene på bordet, virker det motiverende.

I en gledens stund er det likevel grunn til å stille noen kritiske spørsmål. Har Berge og Røise tilstrekkelig kompetanse til å drive en toppklubb? Mange har brent seg på dette før. Hvem har makten i klubben nå? Det var mye snakk om medlemmene under aksjeutvidelsen. Har «Fattige fettere» i realiteten overtatt Dragons, når de har salgsrettigheter, arenarettigheter og legger budsjettene?

Dragons er hele regionens klubb. En redningsaksjon er bra, og tydelige krav til styring trengs. Men dugnadsjobbing kan også føre til at økonomien blir svak, og laget for dårlig. Slutter ikke supporterne opp, blir det tungt å være fattige fettere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.