Både Jane Meyer fra Hamar Høyre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise fra Stange har de siste dagene sagt klart fra at de vil utfordre Gunnar A. Gundersen om topplassen på Høyres liste ved stortingsvalget neste år. Gundersen fra Åsnes er som kjent inne i sin tredje periode, og har ingen planer om å gi seg enda.

Det er positivt at det nå blir kniving om topplassene både i Arbeiderpartiet og Høyre i Hedmark. Det skjerper den politiske debatten, og gjør at både sittende stortingsrepresentanter og utfordrere må tydeliggjøre hvordan de vil gjøre en innsats for fylket. Det er altfor lenge siden Innlandet hadde tung politisk innflytelse. Dette er kanskje den største utfordringen for dem som skal utgjøre hedmarksbenken fra 2017.

Gunnar A. Gundersen har gjort en god jobb med rovdyrspørsmålet og ulvesaken. Det har vært tung materie å skape bevegelse innad i eget parti. I tillegg har han klart å bygge allianser utenfor Høyre, som har vært avgjørende for at det genetiske opphavet til den norske ulvestammen skal undersøkes. Dette er en viktig sak for landbruksfylket Hedmark.

Men sett fra Hamarregionens ståsted hadde vi ønsket at Gundersen hadde engasjert seg sterkere på et bredere saksfelt. Høyre trenger en tydeligere stemme fra vårt fylke, ikke minst så lenge vi har en regjering hvor Høyre er det største partiet. Derfor har vi stor sans for at Kristian Tonning Riise har meldt seg på i kampen om topplassen. Riise er kunnskapsrik, reflektert og ikke minst en slagferdig debattant. Som leder i Unge Høyre har han skaffet seg en nasjonal posisjon som han kan nyte godt av hvis han blir valgt inn fra Hedmark.

Det er positivt at Hamar Høyres leder Jane Meyer også markerer at hun har klare politiske ambisjoner. Men et mer naturlig siktemål for henne i denne omgang vil kanskje være førsteplassen ved kommunevalget i 2019, for å gi Høyre en kvinnelig kandidat når slaget om ordførermakten i Hamar igjen skal utkjempes.

Les også
NYHET

NÅ: Ringsaker Høyre støtter Tonning Riise.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00