Ikke mindre enn to gode nyheter for idretten i distriktet, for Hamar by og for den Hamar-baserte bedriften Norsk Tipping. Før helgen bestemte regjeringen at Norsk Tipping (og Norsk Rikstoto) fortsatt skal ha monopol på denne typen pengespill i Norge. Mandag kunne representanter for Hamar kommune, Hamarregionen Reiseliv og Norsk Tipping presentere den glade nyheten om at Hamar i januar 2018 skal være arrangør for Idrettsgallaen for andre år på rad.

For Hamar er naturligvis nyheten om Norsk Tippings uendrede stilling en gladmelding om at et stort antall arbeidsplasser i byen med det lever tryggere i overskuelig framtid. Et frislipp av markedet slik at utenlandske spillselskaper fikk innpass ville kunne sette disse arbeidsplassene i fare. Det er mektige aktører det dreier seg om. Men også for de ansatte må dette være en melding om en tryggere og mer forutsigbar situasjon i tida framover.

For idretten og frivilligheten er dette en beskjed om at overskuddet fra denne typen spill fortsatt skal gå til idrett, kultur og frivillighet landet over. Det skal fortsatt være spillemidler å søke om til idretts- og nærmiljøanlegg.

Idrettsgallaen til Hamar for andre år på rad bør være den endelige avgjørelsen om at arrangementet er kommet hjem igjen. I noen år nå har gallaen vært på rundtur til andre steder annethvert år. Årets galla ble lagt til Lillehammer som en del av aktivitetene knyttet til ungdoms-OL. To år tidligere stakk Oslo av med arrangementet. Denne gangen fikk Norsk Tippings hjemby arrangementet i sterk konkurranse med flere byer i Norge, blant disse Trondheim og Stavanger.

En av hovedårsakene til at Hamar gikk av med seieren er et godt samarbeid mellom HOA, Tippinga og kommunen om et konsept med aktiviteter spredt utover hele byen. Og arrangørene mener at tildelingen for 2018 gir motivasjon for å satse enda mer i framtida. Den første muligheten til å markere for hele landet at Hamar er idrettsbyen får vi 7. januar. Det er lagt opp til en lang rekke arrangementer knyttet til at hele Idretts-Norge er i byen. Da stiller vi vel alle opp og bidrar til festen?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.