Ikke mindre enn to gode nyheter for idretten i distriktet, for Hamar by og for den Hamar-baserte bedriften Norsk Tipping. Før helgen bestemte regjeringen at Norsk Tipping (og Norsk Rikstoto) fortsatt skal ha monopol på denne typen pengespill i Norge. Mandag kunne representanter for Hamar kommune, Hamarregionen Reiseliv og Norsk Tipping presentere den glade nyheten om at Hamar i januar 2018 skal være arrangør for Idrettsgallaen for andre år på rad.

For Hamar er naturligvis nyheten om Norsk Tippings uendrede stilling en gladmelding om at et stort antall arbeidsplasser i byen med det lever tryggere i overskuelig framtid. Et frislipp av markedet slik at utenlandske spillselskaper fikk innpass ville kunne sette disse arbeidsplassene i fare. Det er mektige aktører det dreier seg om. Men også for de ansatte må dette være en melding om en tryggere og mer forutsigbar situasjon i tida framover.

For idretten og frivilligheten er dette en beskjed om at overskuddet fra denne typen spill fortsatt skal gå til idrett, kultur og frivillighet landet over. Det skal fortsatt være spillemidler å søke om til idretts- og nærmiljøanlegg.

Idrettsgallaen til Hamar for andre år på rad bør være den endelige avgjørelsen om at arrangementet er kommet hjem igjen. I noen år nå har gallaen vært på rundtur til andre steder annethvert år. Årets galla ble lagt til Lillehammer som en del av aktivitetene knyttet til ungdoms-OL. To år tidligere stakk Oslo av med arrangementet. Denne gangen fikk Norsk Tippings hjemby arrangementet i sterk konkurranse med flere byer i Norge, blant disse Trondheim og Stavanger.

En av hovedårsakene til at Hamar gikk av med seieren er et godt samarbeid mellom HOA, Tippinga og kommunen om et konsept med aktiviteter spredt utover hele byen. Og arrangørene mener at tildelingen for 2018 gir motivasjon for å satse enda mer i framtida. Den første muligheten til å markere for hele landet at Hamar er idrettsbyen får vi 7. januar. Det er lagt opp til en lang rekke arrangementer knyttet til at hele Idretts-Norge er i byen. Da stiller vi vel alle opp og bidrar til festen?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00