Ifølge sjefredaktør i DN, Amund Djuve, handler det primært om tilleggskommentarer som er innhentet til sakene til Butenschøn. Det viser seg i ettertid at disse er hentet fra andre medier, mens det ser ut som om det er Butenschøn selv som har gjort intervjuene.

Avsløringene har kostet Butenschøn en tilsynelatende strålende journalistisk karriere. Han har sluttet i DN, trukket seg fra styret i Stiftelsen for kritisk og undersøkende journalistikk og fikk heller ikke en redaktørjobb i Tinius-stiftelsen til Schibsted som han var forespeilet.

Når reaksjonene er så sterke handler det ikke bare om at en kjent journalist har ført sine lesere og redaktører bak lyset. Det skjer også fordi journalistikken er under sterkt press. Bloggere har flere lesere på Internett enn mange store mediehus. Reklame på nett finner nye former som kan gjøre dette innholdet til forveksling likt redaksjonelt innhold. Sosiale medier er blitt en av verdens største kanaler for publisering av innhold. Alle kan i dag i prinsippet være redaktører.

Det er troverdigheten som skiller de tradisjonelle mediehusene fra bloggere og Facebook. Vårt innhold er underlagt journalistiske arbeidsmetoder som gir leserne større tillit til sannhetsgehalten. Det er dette tillitsforholdet til leserne DN-journalisten har brutt. Det har ikke mediebransjen råd til.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.