Denne helga skal Norges idrettsforbund (NIF) velge ny president. Det er et valg det er knyttet stor spenning til. Idrettspresidenten leder landets største frivillige organisasjon med 2,1 millioner medlemskap. Idrettsforbundet mottar dessuten betydelig offentlig støtte.

Les også: Hedmark samstemte om sin presidentkandidat

Delegatene fra Hedmark Idrettskrets har bestemt seg for å støtte Berit Kjøll som ny president. Det er et valg vi slutter oss til. Lederen for idrettskretsen, Tor Inge Martinsen sier til Hamar Arbeiderblad at Sven Mollekleiv og Berit Kjøll vurderes som like gode. Da faller valget på Kjøll, fordi det nå kan være riktig å velge en kvinnelig president.

Vi tror mange vil slutte seg til argumentasjonen til Hedmark Idrettskrets. Idrettsforbundet har slitt med et dårlig omdømme i Tom Tvedts tid som president. Motviljen mot å vise fram pengebruken i landets største organisasjon av frivillige har blitt et større og større problem for dagens ledelse. Idrettstoppenes bruk av midlene til NIF står dessuten i sterk kontrast til det store frivillige arbeidet som legges ned på norske idrettsarenaer hver eneste dag. Tom Tvedts svake håndtering av dette gjør at han har for lite tillit både innad i NIF, men også utad i samfunnet for øvrig, til å kunne gjenvelges.

Både Sven Mollekleiv og Berit Kjøll framstår som representanter for en annen kultur enn det som preger dagens ledelse. Det viktigste er å få på plass en president som på en troverdig måte kan vise at idretten har lært av skandaleoppslagene. Det er ingen stor forskjell på det Mollekleiv og Kjøll representerer.

Mollekleiv har tung erfaring fra frivillige organisasjoner. Berit Kjøll har på sin side bred næringslivserfaring og en rekke styreverv. Vi har sans for at det nå velges en kvinne på toppen. Idretten er kjent for å ha mannlige ledere. For en organisasjon som har sterkt behov for endring kan det være bra å gi en kvinne sjansen. Det er i seg en form for fornyelse. Særlig når hun har så mye kompetanse som Berit Kjøll innehar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.