En barnehage er nærmeste nabo til et planlagt asylmottak for 40 enslige mindreårige asylsøkere på Brumund skole. Uønskede hendelser kan oppstå, og hvordan skal man unngå dem? De mest skeptiske har foreslått at det bygges et gjerde mellom asylmottaket og barnehagen, et gjerde så høyt at det ikke er mulig å hoppe over.

Samtidig preges riksnyhetene av to rettssaker. 14 år gamle Neda Ibrahim får ikke komme tilbake til Sandnes hvor hun har bodd i ti år, mens ni år gamle Farida fikk rettens kjennelse for at utvisningen var feilaktig. Hun kan fortsette på Dokka barneskole.

Felles for de to sakene er at de har skapt et stort engasjement i lokalmiljøet. Lærere, rektorer, foreldre og andre har rykket ut med følelsesladede appeller om hvor godt barna har blitt integrert i det norske samfunnet. Som barn flest gjør. Det kan virke som om vi ikke helt forstår at det er nye Neda’er og Farida’er som kommer hit til landet, når vi åpner asylmottak på Brumund skole og andre steder. Det er nye skolekamerater for våre barn, det er gutter og jenter som skal spille på det lokale fotballaget.

De har en annen hudfarge, et annet språk og andre skikker. Men hva får oss til å tro at deres første tanke er å hoppe over gjerdet til barnehagen? Hvilke uønskede handlinger tror vi de vil begå? Tvert imot er det klokt å ta imot dem på best mulig måte. Det gir grunnlaget for god integrering.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.