Sylvia Brustad sier til Hamar Arbeiderblad at hun ikke vil utelukke at hun kan komme til å si ja, hvis hun blir spurt om å være Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Hamar ved neste kommunevalg. Sylvia Brustad er ikke kjent for å slenge rundt seg med slike utsagn i tide og utide. «Ingen kommentar» ville slik sett vært et mer forventet svar. Derfor velger vi å tolke dette som et signal om at Sylvia Brustad vil være en aktuell ordførerkandidat, hvis Hamar Ap vil ha henne.

Når Sylvia Brustad velger å holde døra på gløtt, er det en god nyhet både for Ap og Hamar-politikken. Arbeiderpartiet har for fjerde gang opplevd å tape et valg for By- og bygdelista og Einar Busterud. Det betyr at det må gjøres en langt bedre jobb ved neste kommunevalg. Med sin tunge bakgrunn som statsråd i fire departementer og næringslivsbakgrunn fra Kjell Inge Røkkes Aker-konsern, vil hun utvilsomt tilføre det politiske liv i Hamar betydelig kompetanse.

Det er fire år til neste kommunevalg, og altfor tidlig å utpeke noen ny frontfigur. Aller først må partiene evaluere valgkamp og valgresultat. Men allerede nå åpner Morten Aspeli for at det ikke er han som står øverst på valglisten til Hamar Ap om fire år. Det er en fornuftig uttalelse, som gir muligheten for en åpen debatt om hvem partiet er best tjent med å ha på topp. Ser vi på Arbeiderpartiets øvrige ledersjikt, er det vanskelig å få øye på noen som kan gi Sylvia Brustad konkurranse. Vi håper derfor Hamar Ap tar med seg signalet fra Brustad når strategien for valgseier i 2019 skal legges.

Les også
NYHET Slik kan Ap gjenerobre Hamar.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.