Sylvi Listhaug (Frp) benytter romjulen til å ta et oppgjør med en del av sine kritikere. Den profilerte innvandringsministeren rykket ut i et intervju med Norsk Telegrambyrå (NTB) og sier det finnes grenser for hva også hun vil akseptere av grove og usaklige karakteristikker.

Helt konkret er det blant annet uttrykk som «Nazikjærringa» og «Nazizylvi» som er brukt om den kontroversielle Fremskrittsparti-politikeren på hennes egen Facebook-side. Listhaug sier i intervjuet at det kan se ut som det er gått sport i å misforstå det politiske budskapet hennes. «Det jeg faktisk har sagt tror jeg de fleste kan stille seg bak», hevder Sylvi Listhaug.

Vi er selvsagt helt på linje med innvandringsministeren når det gjelder bruk av skjellsord på hennes Facebook-side. Sammenligninger med nazismen er langt over grensen. Om man må ty til slike merkelapper for å vinne innvandringsdebatten har man lite å fare med. Dessverre preges sosiale medier altfor ofte av slike karakteristikker.

Enigheten med Listhaug opphører fra vår side når hun forsøker å alminneliggjøre sin egen politiske stil og budskap. Frp-politikeren har jo kalt de som er uenige med henne for «et hylekor». Det er en karakteristikk som oppleves som respektløs, særlig når den kommer fra en statsråd. «En kan ikke bli båret på gullstol inn i Norge», var en annen uttalelse som kom da flyktningkrisen eskalerte i Europa, og som vakte sterke reaksjoner. Og hun fulgte opp med at «alle som påstår at de ikke er bekymret, lyver», med henvisning til frykten for å få mange flyktninger til Norge.

Dette er bare et lite knippe av uttalelser fra Sylvi Listhaug gjennom det året hun har sittet som innvandringsminister. På den bakgrunn tror vi Listhaug feilberegner velgerne når hun tror de fleste er enige i hennes uttalelser. En kompromissløs debattform hvor evnen til å balansere det politiske budskapet er begrenset, fører til skarpe fronter på et politisk område hvor vi gjerne skulle hatt en mer reflektert tone.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.