Sylvi Listhaug (Frp) benytter romjulen til å ta et oppgjør med en del av sine kritikere. Den profilerte innvandringsministeren rykket ut i et intervju med Norsk Telegrambyrå (NTB) og sier det finnes grenser for hva også hun vil akseptere av grove og usaklige karakteristikker.

Helt konkret er det blant annet uttrykk som «Nazikjærringa» og «Nazizylvi» som er brukt om den kontroversielle Fremskrittsparti-politikeren på hennes egen Facebook-side. Listhaug sier i intervjuet at det kan se ut som det er gått sport i å misforstå det politiske budskapet hennes. «Det jeg faktisk har sagt tror jeg de fleste kan stille seg bak», hevder Sylvi Listhaug.

Vi er selvsagt helt på linje med innvandringsministeren når det gjelder bruk av skjellsord på hennes Facebook-side. Sammenligninger med nazismen er langt over grensen. Om man må ty til slike merkelapper for å vinne innvandringsdebatten har man lite å fare med. Dessverre preges sosiale medier altfor ofte av slike karakteristikker.

Enigheten med Listhaug opphører fra vår side når hun forsøker å alminneliggjøre sin egen politiske stil og budskap. Frp-politikeren har jo kalt de som er uenige med henne for «et hylekor». Det er en karakteristikk som oppleves som respektløs, særlig når den kommer fra en statsråd. «En kan ikke bli båret på gullstol inn i Norge», var en annen uttalelse som kom da flyktningkrisen eskalerte i Europa, og som vakte sterke reaksjoner. Og hun fulgte opp med at «alle som påstår at de ikke er bekymret, lyver», med henvisning til frykten for å få mange flyktninger til Norge.

Dette er bare et lite knippe av uttalelser fra Sylvi Listhaug gjennom det året hun har sittet som innvandringsminister. På den bakgrunn tror vi Listhaug feilberegner velgerne når hun tror de fleste er enige i hennes uttalelser. En kompromissløs debattform hvor evnen til å balansere det politiske budskapet er begrenset, fører til skarpe fronter på et politisk område hvor vi gjerne skulle hatt en mer reflektert tone.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00