De fire legene spår at det blir bygget et nytt sykehus i Hamar hvis mjøssykehuset ikke får oppslutning. Det vil i så fall bli det nye hovedsykehuset for hele Innlandet.

Utspillet er ment som en oppfordring til politikerne i Oppland om å våkne, og sette kraft bak prosessen for et mjøssykehus. Overlegene peker på at den nylig framlagte helse-og sykehusplanen fra helseministeren gir støtte til sentralisering av funksjoner for å heve kvaliteten ved sykehusene. Dette har også vært hovedargumentasjonen for et nytt hovedsykehus for Innlandet.

Vi har støttet tanken om et mjøssykehus nettopp fordi vi ser behovet for en økt spesialisering. Et moderne medisinsk tilbud blir viktigere og viktigere, og det betyr mer enn den geografiske nærheten til sykehuset. Men dessverre har sykehusprosessene klare likhetstrekk med forsøket på å bygge et innlandsuniversitet. Politikerne i Hedmark og Oppland mangler kraft til å enes.

Det er fordeler ved at sykehuset ikke legges ved mjøsbrua, men i en av byene. Oppbygging av kompetansemiljøer og byutvikling kan gå hånd i hånd og gi den veksten vi ønsker. Når politikerne ikke klarer å bli enige om lokalisering av et sykehus ved mjøsbrua, er innlandshovedstaden Hamar et godt alternativ.

Les også
NYHET Gjøvik-legenes krav om et felles innlandssykehus møtes med jubel.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.