Rådmann Jørn Strand foreslår at Ringsaker kommune i stedet for å bygge nye svømmebasseng i Furnes og Brumunddal, skal leie svømmebassenget i Mjøstårnet, Buchardts nye prestisjehotell.

Nær 17 millioner kroner er prislappen for å bruke de to 25-metersbassengene. Rådmannen har ikke gitt politikerne noe alternativ å sammenligne med. Derfor forstår vi at det er skepsis som preger en del av de politiske reaksjonene. For den som er åpen for konspirasjonsteorier, er det lett å forestille seg at dette er takk for sist fra rådmann Jørn Strand siden Buchardt har bygget både hotell, leiligheter og næringsbygg i Brumunddal.

Men det er vanskelig å finne hold for teoriene. Anbudsprosessen rundt svømmebassenget var helt åpen, og flere andre entreprenører deltok i den innledende runden. Bare Buchardt la inn et bud. Derfor velger vi å tro at dette handler om rådmannens frykt for å sitte med vedlikeholdsansvar for enda flere svømmebasseng i kommunen. De grove beregningene Hamar Arbeiderblad har foretatt, i fravær av egne analyser fra kommunen, tilsier at prislappen blir omtrent den samme. Og når det gjelder svømmebasseng er det kanskje bedre å leie enn å eie?

Hvis vi løsriver oss fra tanken på at skolebarn må lære å svømme i kommunalt vann, er dette en avtale som gir kommunen en enklere driftssituasjon. I tillegg får Mjøstårnet en sikker leietaker som garanterer 17 millioner kroner i årlige inntekter. Det er ingen ulempe at kommunen inngår i et samarbeid som også gir vekst for det lokale næringslivet.

Samarbeid mellom offentlige og private aktører har vært en hjertesak for høyresiden i årevis. Derfor er vi overrasket over at det blant annet er fra Fremskrittspartiet skepsisen kommer. Det rådmann Strand forslår her er faktisk god borgerlig politikk. Med mindre det dukker opp andre faktorer i det sparsomme regnestykket, kan det se ut som dette er en god idé.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.