De prognosene Statens vegvesen la til grunn viser seg å være feilslått. Lekkasjen til lokalvegene har uteblitt, og trafikken øker mer enn forventet. Firefelts motorveg mellom Dal og Kolomoen er åpenbart akkurat det bilistene ønsker seg.

Sett fra et miljøaspekt kan man neppe feire at biltrafikken øker. Men vi vet samtidig at togtrafikken også vokser så raskt at NSB har problemer med å skaffe nok togsett til å betjene alle passasjerene mellom hovedstaden og Hamarregionen. God kommunikasjon er en viktig del av nøkkelen for å sikre befolkningsvekst for kommunene på Hedmarken.

E6-tallene er derfor også en bekreftelse på at stadig flere forholder seg til mjøsregionen. Firefelts motorveg har så langt vært en suksess. Jernbanens dobbeltspor vil bare forsterke dette når det en gang i framtida når Hamar.

Vegvesenet oppsummerer at bilistene har vent seg til å betale bompenger. Det er i alle fall tydelig at det å komme raskt fram er viktigere enn å slippe å betale. På strekningen langs Mjøsa mellom Minnesund og Tangen er trafikken hele 11 prosent høyere enn prognosene til Statens vegvesen. Har man først kommet opp i 110 kilometer i timen frister det ikke å bruke den gamle vegen som er bompengefri.

For Fremskrittspartiets medlem i Stortingets transportkomité, Tor Andre Johnsen, hefter det en liten bismak ved suksessen. Kampen mot bomstasjonene er en av partiets virkelige flaggsaker. Trafikkøkningen gjør at det aldri har vært innbetalt så mye bompenger til staten fra bilister på vegene i Norge mens Frp har sittet i regjering. I tillegg øker bomtakstene. På den annen side går nedbetalingen raskere enn før, og som bilistenes parti kan jo Frp glede seg over at E6 er en dundrende suksess. Så spørs det om Johnsen får oppleve å være med i et regjeringsparti den dagen bomstasjonene fjernes mellom Oslo og Hedmarken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.