Det går mot oppsigelse av fem musikere, siden ledelsen sier at ensembler med fast ansatte tilhører historien. Beslutningen har møtt motstand hos Musikernes Fellesorganisasjon, som mener det ikke er saklig grunnlag for oppsigelsene.

Hvis det ikke er lov å modernisere organisasjonen er vi skikkelig i bakevja, sier styreleder Terje Gloppen. Det er vi enig med ham i. Men den informasjonen som har kommet fram de siste dagene bærer mer preg av dårlig ledelse, enn organisatorisk nytenking.

«Internt kaos og ekstremt dårlig kommunikasjon mellom ledelsen og de ansatte ...» var konklusjonen fra Østlandsforskning, som gjennomførte en evaluering i 2014. Hvis ledelsen i Musikk i Hedmark løser problemene ved å sparke de ansatte, er vi «skikkelig i bakevja», for å sitere Gloppen.

Den interne kommunikasjonen som er framlagt er lite tillitvekkende. Den formen daglig leder Torbjørn Bækkevold benytter i sine e-poster hører ikke hjemme i arbeidslivet. Vi merker oss at Bækkevold verken vil kommentere sin internkommunikasjon eller svare på hvorfor han har det så travelt med å gjennomføre oppsigelsene. For både han og Terje Gloppen må vel ha fått med seg at stifterne av Musikk i Hedmark ber om at vedtaket utsettes?

Det er alvorlig når Musikernes Fellesorganisasjon i 2012 i et brev hevdet deres tillitsvalgte ble utsatt for grov trakassering av daglig leder Bækkevold. Hva gjorde daværende styreleder og kultursjef i Hamar kommune Terje Halvorsen med så alvorlig informasjon?

Det er ennå uvisst hvordan striden ender. Vi anbefaler styreleder Terje Gloppen å dra i nødbremsen mens han kan. Dessuten bør fylkeskommunen ta påstandene om fryktkultur alvorlig, og undersøke hvordan Bækkevold utøver sin jobb som daglig leder.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.