Klubben hadde invitert beboerne på Åkershagan asylmottak på kamp. Dermed fikk 120 mindreårige asylsøkere en stor opplevelse i en tid hvor de fleste av dem lever i uvisshet om hvor deres framtid ligger.

Initiativet kom som en følge av at lagkaptein Christian Larrivee og noen andre spillere besøkte de unge asylsøkerne på nyttårsaften. Dette møtet gjorde åpenbart inntrykk på Storhamar-spillerne. Den gesten klubben nå har vist er et viktig bidrag i den debatten vi har fått om hvordan Norge skal kunne ta imot et stort antall asylsøkere.

Det har vært sagt mye om å ta imot asylsøkerne med vennlighet og raushet. Ofte blir det med ordene. Men grunnleggende sett handler dette om å invitere flyktningene inn i vårt samfunn. Derfor er gårsdagens hockeykamp med 120 unge asylsøkere på tribunen en toveis markering.

Det viktigste er selvsagt at ungdommer fra helt andre deler av verden fikk en opplevelse av hva vintersport betyr her i landet. Den andre siden av dette er signalet Storhamar sender ut til omverdenen om hvordan man kan møte situasjonen med økt tilstrømning av asylsøkere. Mange kan åpne dørene for å vise fram hva som finnes. Klubben på Hamar vest har gjort det. Slik skaper et idrettslag godt omdømme, og gjør noe viktig i lokalmiljøet utover det å vinne kamper og titler.

Les også
SPORT HATV: Sidaq (16) og 120 asylsøkere fikk gladmelding i Storhamar-garderoben.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00