Vi gratulerer Knut Storberget med jobben som ny fylkesmann for Hedmark og Oppland. Det er et naturlig valg, selv om Storberget ikke var uten konkurranse. Christl Kvam har gjort en god jobb som fylkesmann i Oppland, før hun ble hentet til jobben som statssekretær.

I Storberget og Kvam hadde man to ganske ulike søkere. Regjeringen har valgt en politiker med bred og variert erfaring. I tillegg til å være utdannet jurist har Storberget vært justisminister i seks år, og sittet på Stortinget for Arbeiderpartiet siden 2001. Hans politiske erfaring kan ingen bestride, og det har nok vært avgjørende for regjeringens utnevnelse.

Derimot er vi skuffet over at fylkesmannsembetet flyttes til Lillehammer. Regional balanse er begrunnelsen til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Vi synes dette er en svak begrunnelse. Sterke regioner og sterke kommuner er avhengig av sterke sentre. En region trenger en klart definert vekstmotor for å lykkes. Da må man våge å satse på konkrete byer som kan bære et slikt ansvar.

Lillehammer vil aldri kunne bli Innlandets hovedstad. Til det har byen for liten vekst og for dårlig geografisk plassering. Her velger Sanner minste motstands vei, og forlenger dermed Innlandets interne bykamper. Så skal det sies at plasseringen av fylkesmannsembetet neppe er avgjørende for veksten til verken Hamar eller Lillehammer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.