Det ventes et kontinentalt sus over innlandsbyen i kveld. 8.000 mennesker, tilreisende og lokale, vil fylle Stortorget i et arrangement som blir det største i sitt slag her i distriktet. Ikke bare på grunn av artistens stjernestatus, men også i måten det er kommet i stand – som et samarbeid mellom fire store aktører. Hamar kommune, Festspillene i Elverum, Stange kommune og Hamar Olympiske Anlegg har gått sammen i en uvanlig konstellasjon.

Det lover godt for framtidige prosjekter at et slikt kulturelt løft kan gjøres av og på initiativ fra det offentlige, som ikke ofte tar på seg ansvaret som konsertarrangør i denne skalaen. Risikoen for én privat, kommersiell aktør blir gjerne for stor, mens Sting-arrangørene sammen har tilgang på både organisatoriske ressurser, budsjetter og mannskap for igjen å kunne involvere alle nødvendige instanser og aktører på Stortorget og i resten av byen, og dermed stable på beina et komplett opplegg.

Nå gjenstår det selvfølgelig å se om alt fungerer etter planen. Verken publikumsinnslipp, servering, toalettfasiliteter, nødutganger, trafikkavvikling, lyd, strøm eller teknisk anlegg er overlatt til tilfeldighetene, men det kan alltid skje uforutsette ting når så mange mennesker er samlet på ett sted. Vi er uansett sikker på at folk er innstilt på en musikalsk festaften, og vil gjøre sitt for at dette skal blir en vellykket kveld.

For arrangørene er det selvfølgelig en trygghet at kvelden ser ut til å gå i hop økonomisk, at de med ei budsjettramme på rundt seks millioner kroner kanskje til og med kan få et lite overskudd. Det står det respekt av. Billettinntektene er i boks med utsolgt arena og utgiftene skal være under kontroll. Det er all grunn til å tro at kvelden vil gi mersmak for publikum. En så stor konsert, med et verdensnavn som Sting, setter Hamar på kartet, drar til seg tilreisende og oppmerksomhet, og vi mener ambisjonen må være å få til et tilsvarende, årlig arrangement. Vi våger oss allerede på å rope – slik det er vanlig blant publikum når konserter er over: «mere, mere, mere!».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00